hej alla glada

hejhej ♥

kom på att jag inte lagt in nån bild på min nya kofta så här får ni se den :)

den hittade jag oxå på halva priset på mango (julklapp från mamma), gaah!
vad man skulle tjäna på att köpa alla julklappar på mellandagsrean :O

men idag har jag de här kläderna =D

topp från H&M och Levis-jeansen jag köpte i Italien :) plus målade naglar (a)


Moa och hennes lillasyster ida är här, vi sitter och kollar på film och ida har just blivit klar med sin pärlplatta, gullig va? :')

kram, vi hörs!

nyårsafton imorgon

hejhej <'3
idag började jag dagen med att kela med Skruttan, min underbaring till katt :) <3


sen kom mamma in med frukost på sängen medan jag och maja tittade på lassemaja haha :D

maja tyckte att det var riktigt intresserat ;)

medan Maja inte släppte tvn med blicken, kunde inte skruttan sluta suktas av majas macka :}

mamma, pappa, Allan och hans tjej var i vby och skulle byta pappas mobil som pajat så jag och maja fick klara oss ensamma och det passade oss utmärkt, vi var inte ens hemma ;) istället gick vi på en promenad, typ förbi gulsippan för att därefter käka lunch på ett café. maja skulle hem klockan 2 och ungefär då skulle min familj komma hem, så vi tänkte att vi lika gärna kunde lägga lite pengar på att köpa nånting gott. så där satt vi med varsin rykande kopp varm choklad och varsin macka :P sen så var det inte så mkt tid kvar tills maja skulle bli hämtad, så när vi kom hem vi la ihop madrassen och sänglakanen och sen plingade det på dörren. saknar dig redan gumman <3


här är en bild på mina ögon med nya mascaran, den är riktigt bra. ska lägga in namnet på den senare :)


jag är fortfarande nöjd med hårfärgen, den känns ännu mörkare idag än igår :O

nu så ska jag chilla hela kvällen, mammas kompis Anna och hennes dotter moa som är jämngammal med mig kanske kommer sen . . .
har inte så mkt planer för resten av jullovet mer än att det blir nyårsfirande imorgon! det har blivit en tradition att fira med en familj som vi är väldigt bra kompisar med, det är min brorsas tjej Lovisa, hennes storasyrra Linnea som är ett år äldre en mig (vi umgås) och deras föräldrar :) att det ska bli kul är bara förnamnet! våra pappor ska laga förrätt, mammorna huvudrätten, jag och Linnea står för efterrätten och småbarnen för allt snacks :D oh my gash vad jag längtar...

vi hörs nästa år!
kramar Rita

28 - 29 december

igår var jag somsagt på operan.

operan dårå

ville bara visa den här jackan från topshop som jag hittade på halva priset idag, köpte den i höstas. frustrerande!

sen på kvällen igår kom maja, det var jättemysigt.
vi spelade guitar hero band med hon och hennes brorsa Filip + min brorsa Allan. maja spelade trummor, filip gitarr, allan sjöng (han ändrade texten till massa äckliga saker :S) o jag på gitarr, fast sen bytte vi lite oxå.
sen åt de middag hos oss, hembakad pizza...
aa och sen spelade vi let's dance-spelet med maja och hennes mamma, det är jävligt kul. man dansar, får svara på frågor o sånt och sen är man jury för varann. rekommenderar det verkligen (aa)
på kvällen kollade vi på film o myste :D

idag, 29 dec.

mamma föreslog att vi skulle få pengar till att simma + luncha nånstans, och det nappade vi genast på. jag och maja tog tunnelbanan till åkeshov simhall rätt tidigt imorse, typ 11 (tidigt för mig, haha) och här är lite bilder (:



maja i vintersolen :]

då var vi snart framme...                       sötaste <33


den här toppen gav jag till maja i julklapp :) den va ju riktigt söt, men däremot maja...

haha.

sen tog vi tunnelbanan till vby efter att ha badat, bastat och hela kitet. där åt vi på mammes café, Elin som jobbade där med en ny tjej sa att vi inte behövde betala. dom är ju så snälla allihopa... sen tog vi pantburkar därifrån som vi pantade (får alla pantburkar från mammas café som bidrag till mitt innebandylag).
sen shoppade vi lite. maja fick tag på ett par trosor o jättefina sockor. jag köpte oxå ett par trosor, vantar (har inte haft några på hela vintern), mascara, och HÅRFÄRG! jag har färgat håret förstår ni :) nu ska ni få se hur det gick till...

först så var jag tvungen att ha färgen i nån klämma på huvet 20 min, stank som fan :P


de där 20 minutrarna flummade vi lite ;'D


...tills det var dax att skölja ur (a) haha fett ful


sen så fönade maja mitt hår, snäll som hon är :')

... sådär blev det :D (ignonera stökigt rum)



sen kom Olivia och höll oss sällskap resten av kvällen :) vi käkade nån kycklinggryta (hemma hos mig).
HAHA vilka problem olivia hade med vår speciella italienska spaghetti som typ var extra tjock, hon var t.o.m tvungen att stoppa in båda besticken i munnen x'D


fatta hur mkt ni betyder för mig ♥

sen körde vi let's dance-spelet som jag berättade om att vi körde igår. man går typ i en dansskola med tony irving (haha mysko stavning) och nån tjej där i riktiga juryn. om man hade svarat rätt på två frågor om antingen dans, musik, film och teater elr i kategorien "blandat" så fick man lotta en dans och danspartner. här är maja och olivia när de fick dansa :) det fanns allt möjligt; allt från rumba till quickstep :D sen så gav man poäng till den man gillade mest och fick typ en fråga, t.ex. "vem hade mest passion i dansen?" osv osv... :P


sen körde vi sing star abba :D


tack gumman för att du finns där och livar upp min dag :'D






tack älsklingar för en underbar kväll :') <3

en dag i stan

idag var jag o tove i stan och shoppade på mellandagsrean. jag köpte en vårjacka på halva priset från Monki och ett par nya skor.

det här är då jackan från Monki som jag tänkt ha i vår...

vad tyx?                                                     och så skorna :P



vi på topshop             

HAHA så fuuuuult


sen lunchade vi på nått café. mest fika för toves del, blåbärspaj med coca-cola. och jag åt lasagne, jammijammi (:



hos mormor på julfika, Nicole är så himlans söt :')<3 mormors man Freds barnbarn.


ha det bra allihopa,
kramar Rita <3

GOD JUL ALLA

god jul på er! :'D
nu ska jag berätta om min julafton ^^ jag gick upp tidigt (får inte ens sovmorgon en dag som denna x'D) för att sjunga i kyrkan. jag var Maria och Linnea spelade Josef och VI SJÖNG SOLO (!) trodde jag skulle kollapsa där på scen, men det gick bättre än jag trodde. "det är snart över, rita" tänkte jag sekunderna innan och sen sjöng jag. och det klarade jag ju av :}
imorse när jag vaknade upptäckte jag till min förvåning en cykel i mitt rum. osmart som jag är gick jag in till pappa (mamma jobbade på julafton stackarn) och frågade vems cykeln va :P han ba: "vems tror du?" fick lov att tänka lite och sen gick det upp för mig. "är det min?!"
haha, såhär ser den ut. ska försöka mig på en liten sammanfattning, den är 28 tum och har 24 växlar, märket Scott (: har bakåttramp som jag aldrig haft förut så det är helt nytt för mig ^^ aa, det är typ allt jag vet. kommer kunna ha den hela livet, den är t.o.m större än mammas som är 24 tum. (om jag inte tröttnar förstås)

när vi kom hem så spelade vi min brorsas nya guitar hero där man är ett helt band, en på trummor, gitarr och så en sångare. jag sjöng såklart, pappa blev utsedd till trummis och brorsan på gitarr, han är helt grym (: det var riktigt kul med massa bra låtar, jag är en riktig rocktjej för er som inte vet det :P sen så åt vi typ julgröt när mamma kom hem och efter det såg vi på kalle anka, dagens stora höjpunkt :'] men de där programmen som var nya för i år tyckte jag inte riktigt hörde hemma där. jag vill ha kvar de gamla programmen, inte typ nått nytt animerat från 2000-talet, det hör lixom inte till när familjen samlas för att titta på kalle anka :P aja.. sen åkte vi till mormor, först blev vi bjudna på glögg och ja, då småpratade vi bara lite. det var min familj, mormor och hennes man Fred och min gammelmorfar. jag var otålig hela tiden, kan inte bara de vuxna inse att man vill öppna julklapparna och inte vänta femmiljarders miljoner timmar? x'D så där satt jag hela kvällen och väntade... väntade... och väntade -.- och till slut så kom det: "då är det väl dags för julklappsutdelning!"
de andra hade bestämt att bara köpa julklappar till mig och Allan föratt det blev så mkt onödiga pengar. men det blev enda några julklappar till de andra, jag hade köpt till alla (;
nu ska jag göra en lista på allt jag fick (inte i nån speciell ordning)
1. cykel
2. 1300 kr sammanlagt (1000 av gammelmorfar, 300 av farfar)
3. hårmousse
4. två Håkan Nesser-böcker
5. en bok med han som vann nobell-priset
6. smycken
7. dag- och nattcreme
8. underkläder
9.  en kofta från Mango
10. blommig kjol
11. nån sportig tröja från Intersport (skall bytas!)
12. knästrumpor
13. morgonrock
det var nog allt tror jag (:

här är vår julgran som vi pyntade igår. det var inte så julig stämning imorse.. men desto mer på kvällen :)

syns kanske inte så bra men det kom ju lite snö sen :'O
 
sen på kvällen gick jag på kvällspromenad med mamma oxå, brände all julmat vi fick hos mormor ;'D

nu har ni hört om min julafton :]

ni får ha det så bra allihopa och än en gång
GOD JUL!

dan före julafton :'O

går inte att tänka sig att det är en dag kvar nu. till julafton alltså.
inte ett moln, så långt ögat kan nå... haha x'D den här bilden tog jag idag, dan före JULAFTON. kunde det inte kommit lite snö iaf? :/
pappa förklara för mig att för varje år som går, får vi klimatet som ligger 1 mil söderut, så om 100 år har vi ungefär samma klimat som i Tyskland. scary... man borde verkligen tänka mer på miljön, hur kommer annars Sverige se ut om miljoners miljoner år?
himlen dårå, men ser mest ut som en blå målning ;D

imorse gick jag upp klockan halv 9 eftersom vi hade körrep kl. 10 och jag skulle möta Linnea 9:45.

kom till slut fram till att sätta på mig skjortan från sisters på halva priset, kostade 200:-, ett riktigt bra fynd :) har alltid lite svårigheter med att välja kläder på mornarna, haha bara liite :)

här är lite bilder påväg till Linnea. solen som skiner (;



det här ser ut som en tidig höstbild tkr jag. men visst är den fin? :)


...och det här ser mer ut som min villa mitt i sommaren, cyklarna står framme och rosorna blommar. hur juligt är det på en skala 1-10? xD


jag (till vänster) och Violet <3

sen träffade jag Violet, vi spelar för samma badmintonklubb, hon är jätteduktig. här är några bilder från badmintoncupen vi körde för några helger sen (:

idag hade min brorsa privatträning med Joel (han spelar i elitserien för vår klubb) kl 1-2 så då körde jag och Violet den timmen. vi gav varann julklappar oxå, hon ba: "men vi får vänta tills imorrn med att öppna det..." hur fan ska man kunna hålla sig? jag var utom mig av iver så det första jag gjorde när jag satt i bilen påväg hem, var självklart att öppna paketet. och där i fann jag det här underbara linnet!

älskade det från första stund.. (a)

efter ett besök på pizzeria åkte vi hem, jag fixade mig lite innan jag taggade hem till tove. jag gav henne ett lite seriösare julkort än de vi brukar skicka (vi brukar typ rita varandras framtida familjer och släktträd, ASG!) x'D sen kollade vi på gamla avsnitt av min favoritserie desperate housewives. det är jättekul att se hur det stod till förr i tiden med alla desperata hemmafruar ^^


såhär mörkt var det när jag taggade hem ;P jag är shetamörkrädd men jag tvingade mig själv att promenera hem de 10 minuterna från tove.
skärpning rita!! x'D


sen har min kompis Linnea klippt lugg (tjejen till höger), till vänster min andra kompis Olivia :')


visst blev hon otroligt fiin? :) <3

nu har jag just julstädat mitt rum och som tack ska jag få nypressad apelsinjuice av mamma som hon gör själv. muums... ni får ha det så bra, och god jul på er!

puss & kram
Rita

första dan på jullovet :P


hejhej :)
som ni kunde läsa i det förra inlägget jag skrev imorse så åkte jag till vby tidigare. där köpte jag faktiskt både en julklapp till Maja och Violet. kan inte avslöja här vad jag köpte för då kanske de läser, men efter jul så ;) sen så gick jag hem till Olivia, vi fick hennes kokosbollar sålda på typ 10 min (vi gick till tre hus varav två öppnade och båda köpte!) så det var en väldigt lyckad kokosbollsförsäljnig ;) sen gick vi hem till henne och åt lunch, kyckling med ris, pratade om allt möjligt. b.la. berättade Olivia att I taket lyser stjärnorna - Johanna Thydell ska komma ut på bio! det är den enda boken jag börjat gråta av, den berörde mig så inihelvete. så den måste vi gå o se (':
på bilderna: min katt Skruttan <3



visst är hon för söt?

kramar (:

moi ska lägga sej ;D

vilken härlig känsla att inte behöva tvinga mig själv till att lägga mig med tanken att jag måste upp extra tidigt pga skolan. det är ju JULLOV!
imorgon ska jag sälja kokosbollar till innebandylaget, jag och Tove hann faktiskt med att göra det idag oxå, tog typ en timme, vi drog igång halv 4. sen gick Tove hem till mig och vi gjorde den där sjukt roliga videon som jag länkade till i det förra inlägget, ni måste kolla :'D nu ska jag läsa boken katarina von bredow - hur kär får man bli? kan inte lägga ifrån mig den underbara boken. eller jo, nån enstaka gång måste man ju ta sig en paus (;

här är pengarna vi tjänade in. varje kokosboll-förpackning kostar 60:- och då får vi 20 kr till innebandylaget som ska gå till en framtida cup. vi kanske ska åka till Tjeckien nästa sommar, fan va kul det vore alltså, möta lag från olika länder, bara det vore häftigt! ;D fast innan dess ska vi kanske hinna med en annan cup då det kommer kosta en hel del.

I know you love me
XoXo
Gossip girl

hahah, har sett för mycket på Gossip girl. men sov gott allihopa. om mindre än en och en halv timme är det en ny dag.. bäst att jag försöker lägga mig med min underbara bok nu.

min helg :]

19 december

i fredags så firade vi Linneas födelsedag, det var jag, Tove, Olivia och så födelsedagsbarnet själv som förväntansfulla tog bussen för att därefter hoppa på tunnelbanan till Kristineberg. när vi stod på perrongen kom tunnelbanan mot Hagsätra, vi blev osäkra i sista sekunden så Linnea ringde sin mamma och frågade om det gick bra att åka med den, och Mari svarade att det var rätt tunnelbana. tror ni inte att de andra lyckas hoppa in i tunnelbanan precis innan dörrarna stängs, och jag står kvar på perrongen och försöker få upp dörren med hjälp av den där knappen som finns vid alla ingångarna men misslyckas! men jag har tur som har sånna underbara vänner, Tove ringde mig och sa att jag skulle ta nästa tunnelbana och att de väntade på mig nästa station..

när vi kom till Hagsätra mötte vi Linneas mamma, men vi hade ändå massa tid över trots mitt lilla äventyr, så Mari föreslog att vi skulle fika lite. och det tackar man ju inte gärna nej till :P Linnea var jättefin med en inbakad fläta som Olivia kämpade med innan vi åkte, och närmast sitter Tove (': vi drack shetagod varm choklad. Linnea och Olivia valde en med mint, jag och Tove är lite mer försiktiga typer så vi valde helt vanlig ^^ fattade ingenting när servitören ba: "då ska ni få varm choklad gjord av godis!" men han krossade typ godis och det var faktiskt riktigt gott (; sen åt vi chokladbollar, muums..

sen skulle vi på nån trekamp, men det blev femkamp ist ;) det var lite som eyetoy som man kör på playstation; rör på sig och gör olika saker, ja ni vet säkert :P btw, vi kom dit och hon i kassan sa att vi skulle bli guidade av nån David, men innan skulle vi få en drink. Mari (Linneas mamma) sa att vi ville ha en fruktig och fräsch smak, och nån som stod i baren satte igång att mixa ihop allt möjligt och efter några minuter hällde han upp drinken i glas. här är lite bilder när vi satt och drack den fruktiga, fräscha drinken :'D

sen körde vi golf. den där skärmen kände lixom av slaget, ashäftigt och bollen studsade in på skärmen, men asså inte riktiga bollen dårå (; men man fick en riktig golfklubba med boll, och sen sköt man in bollen på den där skärmen där den fortsatte, fast den riktiga bollen studsade tillbaka. det förvånar mig inte om ni inte fattar ett skit av det jag just förklarade x'P vi körde tävling i att få bollen så långt bort från möjligt, Linnea imponerade med 176 m! hon går ju på golf oxå, fast det är ändå grymt bra! David, vår guide, verkade para in tjejer och killar för han sa att Linnea sköt längre än de flesta killar, haha. jag kom tvåa med 49 m, Olivia (bilden) strax därefter med sina 48 och Tove sist.

sen körde vi fotboll, det var som på golfen med en skärm. man fick en riktig fotboll och så skottade man och bollen fortsatte in i målet på skärmen, där en målvakt kunde rädda bollen. jag fick in 9/10 mål, Linnea 8, jag tror både Olivia och Tove fick 7 om jag inte är helt fel ute. det hade ju egentligen tänkt bli en trekamp men eftersom vi följde ett tidschema som de framför oss förstörde, så fick vi prova på fler saker, b.la. basket! likadant där, ni kan se på bilden att Tove skjuter iväg en riktig boll och sen är det en skärm där man skulle få i den i basketkorgen., det var oxå jättekul, gillar basket (': där vann jag, sen tove (i slutet räknade david ut placeringarna i de olika grenarna och då kunde han utse 1an, 2an, 3an och 4an.)

sen körde vi skytte! as svårt verkligen. på bilden ser ni Tove och vår alldeles egna guide david. :) det var typ en miniatyrbjörn som vandrade fram och tillbaka på skärmen och så körde vi med änder som ni kan se att Tove gör på bilden här nedan. jag blev utsedd till "djurvän" varje gång eftersom jag inte fick en enda träff, vilken bra jägare jag skulle va.. or not? men det var verkligen jättesvårt, för man skulle skjuta lite innan eftersom björnen och anden rörde på sig 24. här vann Linnea, sen Olivia, och jag och Tove missade alla våra skott, asg!

sen avslutade vi "trekampen" med bowling, det var bland det roligaste, spelades värsta bra musiken + att bowling är bland det bästa jag vet. ni ser ju hur nöjd jag ser ut ;P

klockan halv 5 hämtade Mari oss, och vi åkte till restauranghuset i vby där alla fick välja en valfri maträtt. jag beställde kycklingspett från grekiska kolgrillsbaren, det vanliga alltså (x sen satt vi där och åt ett tag, jättemysigt :) och efter det skulle Linnea välja ut nån plånbok hon önskade sig för sin mamma, alla ville hjälpa till men hon beslutade sig tillslut för en plånbok jag föreslagit, plus att hon skulle köpa mössa och vantar. Olivia stod för valet av vantar och Tove hittade en jättesöt olivgrön mössa som hänger lite där bak. den kvällen kunde jag sova gott efter en lång dag med tjejerna..

placeringen
1. Linnea
2. jag
3. Olivia
4. Tove

jag tänker åka dit igen, längtar redan tillbax.. :D<3
___

20 december

jag hade bestämt med Olivia att vi skulle åka till stan och julhandla så vi tog tunnelbanan in till stan med hennes storasyster Sofia :) de skulle handla julklappar till deras kusiner, mamma, farbror, lillasyster och Olivia köpte en julklapp till Sofia som hon var med och valde ut. och jag själv hade planerat att köpa nånting till mormor, fast jag hade inga alls idéer. vi shoppade vid sergels torg och jag underdriver inte när jag säger att det KRYLLADE med folk. men det är inte så konstigt eftersom det snart är julafton plus att det var lördag. jag gick med de andra i affärer, Victoria, deras syrra, fick ett knallrosa linne + två diadem i olika rosa nyanser med små söta rosetter. :) sen köpte de en vattenhållare till deras kusin som höll på med orientering.. jag kommer faktiskt inte ihåg allt, men de hann inte köpa julklappar till alla. och jag köpte en kräm och ett läppbalsam till mormor från nån fin affär, den luktade typ apelsin, banan, kokos och jag drogade nästan mig själv när jag andades in den där underbara doften :'D
sen på kvällen sov jag, Olivia och Tove över hos Linnea, igår till idag alltså.
vi kollade på Ali G indahouse, så jääävla skön :D det är han som spelar Borat oxå. fan va vi satt och garvade :'D och jag grät förstås (gråter alltid när jag skrattar) x) sen såg vi på en till film, vi hyrde 3 för 59:- på videohörnan, Linneas pappa hyrde en oxå. jag la mig typ ner på golvet efter halva andra filmen på min kudde (helt normalt!) och sen så somnade jag där. eller, sov och sov. Olivia typ petade på mig hela tiden och ba "du sover väl inte?" haha isf vore det svårt att svara.

vi bytte oxå julklappar igår kväll. vi hade köpt ett nagelkit till Olivia för 149 kr, till Linnea en svart- och vitrandig U-ringad tröja med halsband från Indiska, till Tove en grå topp från H&M + ett lila nagellack, och själv fick jag ett halsband med Mimmi, den där seriefiguren och typ guldhjärtan, ett mörktblått linne som var as coolt, stack ut lite eftersom det var typ "ränder" av sömmar. sen fick jag toffsar, precis vad jag behöver eftersom jag slarvar bort mina 24/7. jättefina grejer, verkligen :) har fått flera julklappar i förskott, ett SUPERFINT halsband av julia, och typ ett nyckelsmycke med AIK av Wille, vääääldigt konstigt haha xD trodde han var oseriös när han sa att han skulle köpa nått till mig, men han håller vad han lovar Wille ;)

den här tunikan fick jag som en för tidig julklapp från mamma, köpt på Mango för 399:- (tror jag) + en päls.



___

21 december

imorse ställde jag alarmet på halv 10 imorse hos Linnea, onödigt tidigt visade det sig (jag skulle va hemma halv 11) men låg kvar på sängen till 10 x') väckte alla genom att mitt alarm ringde och sen var det svårt att somna om så vi flummade runt där på madrasserna, hade typ kuddkrig. Linnea tyckte att vi lät för mycket, den sjusovaren, så bara för att störa pratade vi dubbelt så högt, moahahah xD sen åt vi frukost, te med rostbröd, som vanligt lika gott hos familjen Norberg (': vi var helt ensamma hemma med Linneas lillasyrra Erica eftersom deras föräldrar åkt till Ikea och morgonshoppat ^^ innan jag begav mig hem (skulle åka skridskor med familjen) hade jag lite tid över så vi kastade typ en ballong från Linneas födelsedag och vårt mål var att den inte skulle nudda golvet en enda gång. lyckades rätt bra faktiskt (a) tvn stod på oxå och där visades Habib tv-serien asså. har Habib-böcker hemma, serien på tv suuger verkligen.     


sen bakade jag och mamma knäck. icas reccept :D dom blev verkligen hur goda som helst... (':

haha, såhär gick det till :P            här står jag o kämpar med knäcken         

söt tomte va? :P

sök på den här länken, det tar lite tid och ladda men det är verkligen roligt (jag, Tove, Olivia och Linnea som dansar väldigt fint.. HAHA gör det) http://elfyourself.jibjab.com/view/gR0ZwvBrx99L8fRRXiV2
ni kan göra en likadan video fast med andra bilder, det är bara att klicka på "make your own" eller vad det nu står ^^

nu ska jag chilla lite framför tvn uppe i vardagsrummet.
puss och hej, leverpastej! <3

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0